Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Januari - GLI / goede voornemens?

Januari – goede voornemens? GLI


Het nieuwe jaar is weer begonnen; een jaar waarin we starten in een lockdown vanwege COVID-19. 
Ondanks deze bijzondere omstandigheden is het natuurlijk nooit verkeerd om te beginnen met goede voornemens. Veel gehoorde voornemens zijn: gezonder eten, afvallen, meer sporten, smartphone detox, stoppen met roken, minder drinken (dry january), relaxter leven..  Wat zijn die van u?

Met een aantal van deze voornemens zouden wij u goed kunnen helpen zoals het opbouwen van het sporten (na een blessure of lichamelijke klacht) of relaxter leven (bijv met behulp van ademhalings- & ontspanningsoefeningen). Maar wist u ook dat wij GLI (gecombineerde leefstijl interventie) aanbieden?

Wat is GLI?
Een tweejarig programma, vergoed uit de basisverzekering, die mensen met overgewicht (BMI tussen de 25-40) en een inactieve leefstijl kunnen volgen. Met een verwijzing van de huisarts zou u kunnen deelnemen. Door een combinatie van beweging, gezonde voeding en gedragsverandering wordt aan een actieve leefstijl gewerkt. Deelnemers worden begeleid door onze leefstijlcoach/oefentherapeut (Agnes Heidstra) en een diëtist. 

We weten dat het niet gezond is om te zwaar te zijn. De kans om hart- en vaatziekten of diabetes te krijgen is groter, en nu blijkt ook dat teveel gewicht bij COVID-19 een ernstiger beloop van de ziekte laat zien. Dus tijd om in actie te komen! 

Kinderen met overgewicht?
Zij kunnen terecht bij onze Kinderfysiotherapeut, Gerbranda de Graaf-Beijaard. De kinderfysiotherapeut biedt uw kind training aan voor het versterken van de kracht, stabiliteit en het uithoudingsvermogen. Daarnaast probeert de kinderfysiotherapeut uw kind te motiveren in het bewegen. Voor een optimaal resultaat verwijst de kinderfysiotherapeut u ook door naar een diëtiste. Door te werken aan zowel lichaamsbeweging als inzage in het voedingspatroon kan het overgewicht worden gereduceerd. 


 

3 januari 2021