Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Bekkenbodemfit bij stressincontinentie

Bekkenbodemfit tegen ongewenst urineverlies 

Plotseling urine verliezen als je lacht of hoest? We praten er niet graag over, maar incontinentie kan je hele leven beheersen. Meestal begint het klein, maar na verloop van tijd levert het steeds meer beperkingen op in het dagelijks leven. Met oefentherapie is er gelukkig veel aan te doen. Daarom biedt Fysio Dokkum-Damwoude naast Bekkenfit (voor bekkenproblemen na je zwangerschap), nu ook Bekkenbodemfit aan tegen stressincontinentie. 


Wat is stressincontinentie? 

Stressincontinentie is het verliezen van urine als je bijvoorbeeld hoest, niest, springt, opstaat, iets oppakt van de grond etc. Het wordt dus niet veroorzaakt door stress of spanning, maar door fysieke druk op je buik, zoals het aanspannen van de buikspieren.  


Oefening baart kunst 

In onze fysiopraktijk komen we regelmatig vrouwen tegen die al een tijdje uit de kleine kinderen zijn, maar wel klachten hebben. Meestal is de bekkenbodem verzwakt door de bevalling(en) en krijgen ze daardoor later steeds vaker last van urineverlies. Voor hen is de cursus Bekkenbodemfit in het leven geroepen. Want minder drinken of voor de zekerheid nog een keer naar het toilet voor je weggaat, maakt de klachten alleen maar erger. Juiste begeleiding en training kunnen gelukkig wel helpen! 

Elke woensdag van 12.00 - 13.00 uur geeft Agnes Heidstra, onze bekkenoefentherapeut en oefentherapeut Cesar, in De Donia in Damwâld de groepslessen Bekkenbodemfit. De cursus duurt 10 weken, met vooraf een individuele intake om een goed beeld te krijgen van de klachten.

Meer weten? Bel naar 0519-220600 
Check ook ons aanbod bekkenbodemfit

5 maart 2023