Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Oncologische fysiotherapie en revalidatie

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, heeft dat een enorme impact op uw leven. Gelukkig is de ziekte steeds beter te genezen. Maar door de behandelingen - denk aan chemotherapie, operatie en bestralingen - kunt u klachten overhouden als vermoeidheid, bewegingsbeperking, krachtsverlies of lymfoedeem. Dit kan een behoorlijke invloed uitoefenen op de kwaliteit van leven. 
 

Voor wie?

Fysiotherapie kan ingezet worden in alle fasen van de ziekte. Trainen tijdens de behandeling kan er voor zorgen dat u de behandeling
betere kunt volhouden en sneller hersteld na de behandeling. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de fysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen per fase verschillen: 
  • Curatieve fase (de herstelfase): In de curatieve fase liggen de doelen bij het herwinnen van de verloren of verminderde vaardigheden.
  • Palliatieve fase: In de palliatieve fase liggen de behandeldoelen bij het behoud van de nog aanwezige vaardigheden en de kwaliteit van leven.
  • Terminale fase: In de terminale fase liggen de behandeldoelen vooral in het begeleiden van de patiënt bij de steeds verder afnemende vaardigheden.

Mensen die behandeld zijn voor kanker kunnen erg veel baat hebben bij oefentherapie, ook wel oncologische revalidatie genoemd. Naast het weer fitter voelen door te bewegen, kunnen een aantal risicofactoren voor de terugkeer van de kanker verminderen.
Het oefenprogramma wordt in samenspraak en naar persoonlijke wensen samengesteld. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar wat je zelf kan doen om fitter te worden. Ook wordt je door de fysiotherapeut begeleid naar een actieve leefstijl.

Voor meer informatie zie www.noff.nu
 
Bij Fysio Dokkum Damwoude is Yvonne Stekelenburg gespecialiseerd in oncologische revalidatie.
Yvonne is aangesloten bij de netwerken Onconet en NOFF
 

Aanbieders

Yvonne Stekelenburg

Yvonne Stekelenburg

Fysiotherapeut

 

  • Oedeemtherapeut
  • Specialist in oncologische fysiotherapie, Claudicatio, littekenbehandeling, fascietechniek (Willie Fourie), schouderklachten na behandeling borstkanker
  • Behandeling: Hallux Valgus, Triggerfinger / Dupuytren, Morel Lavallee
  • Netwerken: Onconet, NOFF, Chronisch Zorgnet
BIG-nummer: 79035110704

ystekelenburg@fysiodokkum-damwoude.nl