Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Virtual Reality (VR) in strijd tegen pijn

Gezien in de nieuwe Dockumer courant?

Wist je dat langdurige pijn in o.a. de rug, nek en schouders veel minder kan worden door virtual-realitytherapie? Bij lang aanhoudende pijn is er meestal geen directe relatie meer tussen de pijn die je voelt en het oorspronkelijke letsel. Je brein laat je echter nog steeds de pijn ervaren. Ook bij aandoeningen als fibromyalgie en dystrofie kan hier sprake van zijn. 

Hoe je denkt, wat je voelt en wat je doet heeft invloed op je pijnbeleving. Uit onderzoek is gebleken dat als je je verstand, emoties en gedrag ‘traint’, je deze pijnbeleving kunt verminderen. Daarom biedt Fysio Dokkum-Damwoude nu ook de Reducept Methode aan. Met deze innovatieve, op wetenschap gebaseerde methode train je de hersenen met virtual reality (VR) om anders om te gaan met pijn, zodat je het minder voelt. 

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarbij je - zittend - door een speciale VR-bril kijkt naar een heel realistisch, maar door de computer gegenereerd beeld. Je kijkt in 3D naar gesimuleerde situaties in je lichaam en zo leer je je denkpatronen, gevoelens en gedrag aan te passen, waardoor de pijn minder wordt. Je gaat zowel bij ons in de praktijk, als thuis aan de slag en leert de VR-simulaties uit Reducept te vertalen naar het dagelijks leven. Let op, Reducept is niet voor iedereen geschikt. 

Meer weten? Neem dan contact op met onze VR-therapeuten Greetje Risselada of Lisa Kooistra – De Jong voor meer informatie (0519-220600).

14 juni 2023