Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Oktober borstkankermaand

Oktober - borstkankermaand 

Tijdens deze borstkankermaand slaat Nederland de handen ineen om vrouwen met borstkanker te steunen. Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen – en hun omgeving - dramatisch vanwege de diagnose borstkanker. Door de behandelingen die worden ondergaan, maar ook door de onzekerheid die de ziekte met zich meebrengt. Borstkanker is een ziekte met vele, vaak onbekende gezichten die levens ingrijpend verandert.

Wat kan oncologische fysiotherapie voor u betekenen?

Oncologische fysiotherapie kan ingezet worden in alle fasen van de ziekte. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de fysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen per fase verschillen. 

Bij de eerste afspraak zal er een fysiotherapeutisch onderzoek worden gedaan om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en beperkingen die iemand op dat moment ondervindt. Daarna wordt er samen een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling wordt per persoon op maat gemaakt, afhankelijk van het gezondheidsprobleem en doelen. Dit kan ook betekenen dat er meerdere hulpverleners worden ingeschakeld, zodat optimale zorg geleverd kan worden.

Mensen die behandeld zijn voor kanker kunnen erg veel baat hebben bij oefentherapie. Naast het weer fitter voelen door te bewegen, kunnen ook een aantal risicofactoren voor de terugkeer van de kanker verminderen.
Voor deze mensen is er een speciaal beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens dit programma wordt u door de fysiotherapeut begeleid naar een actieve leefstijl.

Bij Fysio Dokkum-Damwoude is Yvonne Stekelenburg de specialist in oedeem therapie en oncologische fysiotherapie
 

1 oktober 2020