Voorkeur telefonisch contact tussen 08.00-12.00uur

Bekken

Bekkenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een zwangerschap of bevalling, ongeval of overbelasting.
Als klachten langer dan een week aanhouden, is het verstandig om een afspraak met een bekkenfysiotherapeut of -oefentherapeut te maken voor advies of behandeling.

 

Behandeling:

Tijdens uw eerste afspraak onderzoekt de therapeut de beweeglijkheid van uw lage rug, bekken en omliggende gewrichten in de keten.
We proberen te achterhalen in welke situaties en door welke bewegingen de bekkenklachten ontstaan én welke die juist verminderen.
Verergering van de klachten is in meerdere gevallen te voorkomen door de juiste begeleiding, advies en aanpassen van de houding. 
We leggen u daarna uit hoe u aan uw herstel kunt werken, waardoor u snel minder pijn hebt en de beweeglijkheid verbetert. Het trainen van de spieren van de rug, buik en het bekken zijn voor uw herstel van groot belang.
Het uiteindelijke doel is dat u geen of zo min mogelijk beperkingen ervaart tijdens uw werk, de zorg voor uw gezin, uw hobby’s en sport.
Verergering van de klachten is in meerdere gevallen te voorkomen door de juiste begeleiding en advies.

Samen met u wordt gekeken naar de beste behandelmogelijkheden, die kunnen bestaan uit:
  • Massage en fricties: om afvalstoffen uit spierknopen te drukken, zodat er meer beweeglijkheid en minder verkramping in uw rugspieren komt.
  • Manuele therapie: mobilisaties en manipulaties om meer beweeglijkheid van de rugwervels mogelijk te maken.
  • Oefentherapie: gericht op oefeningen om uw urg los te maken, de stabiliteit en spierkracht te verbeteren en uw houding te verbeteren.
  • Houdingstherapie: gericht op het verkrijgen van een juiste houding tijdens werk en ADL, om zodoende rugklachten ook op de lange termijn te voorkomen. 
  • Dry needling: met zeer dunne acupunctuurnaalden worden triggerpoints aangeprikt, waardoor rugspieren snel en langdurig ontspannen.
  • Medical taping: tape om de afvoer van afvalstoffen in spieren te bevorderen, spieren te ontspannen of actieveren en een verkeerde houding te corrigeren.